BEVEZETÉSI
FOLYAMAT

Az XL BÉR és TB Humánügyviteli Rendszer telepítése és oktatása, történjen az online vagy személyesen, így használatba vétele is gyorsan és néhány lépésben lezajlik, melyek legfontosabb pontja az oktatás a szoftver használatára. Tapasztalataink szerint a bérszámfejtők és TB-ügyintézők már egy rövid első oktatás után azonnal sikerrel alkalmazzák az XL bérelszámolás szoftvert vagy TB elszámolás szoftvert.

Az XL-bérelszámolással és TB-elszámolással és más XL-termékekkel elsősorban nem szoftver, hanem egy megoldás kerül bevezetésre, mert az elsődleges fontosságú az, hogy a felhasználó eddigi problémái megszűnjenek a személyi-ügyvitel területén. Bármilyen szempontok vezették is el a cég vezetőit az XL-rendszerhez, azokat kisebb vagy nagyobb mértékben megelőzte valamilyen hiányérzet vagy elégedetlenség az akkori helyzettel.

Ezek azok a problémák, amire az XL-bérelszámolás megoldást fog nyújtani a bevezetés végére.

A bevezetési folyamat így részben a már jóval a telepítés és oktatás előtt megkezdődik azzal, hogy az XL-tanácsadók felmérik a cég korábbi vagy esetleg most is fennálló nehézségeit, a felhasználók (vezetők és beosztottak) tényleges igényeit.

Az általánosan bevezetésnek nevezett folyamat többi lépése csak ezután következik: bevezetési terv elkészítése, telepítés, korábbi adatokkal kapcsolatos adatimport támogatás, oktatás, felhasználói gyakorlatok, konzultációk, éles indulás.


Nagyobb méretű szervezetek esetén

Annak érdekében, hogy a cég valamennyi dolgozója, aki használja majd a bérelszámolás programot, a TB-elszámolás szoftvert, az általános lekérdezőt vagy más modult, könnyedén alkalmazza az XL-rendszert, a következőkben leírt sorrendet javasoljuk.


Kisebb méretű szervezetek esetén

Nem szükséges egyedi bevezetési terv kialakítása, a bérelszámolás gyors beindítása érdekében az XL személyi ügyviteli rendszerhez kialakított szabványos bevezetési lépéseken megyünk végig igen gyorsan.


Online vagy Személyes oktatással

7 LÉPÉSBŐL XL BÉR RENDSZER

0

TELEPÍTÉS

Bővebb leírásért kattintson ide

Az XL-bérelszámolás és TB-elszámolás technikai szakértői lehetőleg megrendelő rendszergazdájával, informatikus munkatársával telepítik a szerverre és a terminálokra a szoftver valamennyi olyan modulját, mely a cégnél használatban lesz. Szükség esetén ezt megelőzheti az, hogy a megrendelő beszerzi a szükséges hardvert, amiben a technikai XL-tanácsadók szívesen nyújtanak segítséget.

A telepítés során – amennyiben megrendelőnél van rendszergazda – a rendszergazda is elsajátítja a telepítés lépéseit, hogy később önállóan is reprodukálni tudja a telepítést, illetve újabb terminálokra telepíthesse a szoftvert új felhasználók számára.

A telepítés eredménye az, hogy a tervezett mennyiségben és tartalommal létre van(nak) hozva adatbázis(ok) és a szoftverek futnak a meghatározott felhasználók számítógépén. Telepítve van továbbá egy olyan adatbázis, amelyben a felhasználók úgy gyakorolhatnak majd, hogy az nem érinti éles adataikat.

0

FELMÉRÉS

Bővebb leírásért kattintson ide

Ennek keretében közösen feltérképezzük, hogy mely felhasználók milyen funkciókat és hol működtetnek a szoftverben, s ez hogyan illeszkedik egymás folyamataihoz és a munkakörökhöz. A felmérés adatait vagy a felhasználók vagy a cég informatikai vezetője szolgáltatja. A felhasználókat ekkor kérdezik meg az esetleges egyedi igényeikről is. A felmérés eredménye a bevezetési terv, mely alapján a két együttműködő cég bevezetési naplót vezet majd a sikeres bevezetés érdekében. A felmérés másik eredménye lehet egyedi elképzelések pontos meghatározása (specifikáció).

0

BEVEZETÉSI TERV

Bővebb leírásért kattintson ide

A bevezetési tervben felsorolunk minden szükséges lépést, ami az XL-szakértők segítségével eljuttatja a céget és munkatársait oda, hogy a szoftvert önállóan, eredményesen és saját maguk valamint vezetőik elégedettségére használják. Figyelembe vesszük az Önök bérelszámolási gyakorlatát és TB-ügyintézési szokásait.

0

ADATIMPORT TÁMOGATÁS

Bővebb leírásért kattintson ide

Ritka, hogy valamely cég nem egy korábbi humán-ügyviteli programról tér át a korszerű XL BÉR és TB elszámolási Humánügyviteli Rendszer, így esetenként felmerül az igény adatok importjára a korábbi szoftverből az XL BÉR és TB rendszerekbe. Az XL BÉR bérelszámolási szoftver rendelkezik egy szabványos XL import struktúrával, ami ilyen esetben is gyorssá teszi az XL BÉR programmal való „éles” elindulást.

Az adatimport támogatás nagyon sok esetben már az oktatás előtt megtörténik, vagy esetleg az oktatással párhuzamosan folyik, s mire az befejeződik, akkora az éles indulás és számfejtés számára már rendelkezésre állnak a régi adatok az új szoftverben.

0

OKTATÁS

Bővebb leírásért kattintson ide

Az online vagy személyes oktatás során – amelyről Önök döntenek – a cég munkatársai megismerkednek a szoftver funkcióival és megtanulják használni a rendszer rájuk vonatkozó részeit. Ezeket tesztadatbázisban úgy gyakorolják, mintha éles adatok volnának. Nem csak bérelszámolással foglalkozóknak és TB-ügyintézőknek, hanem HR-vezetőknek és gazdasági igazgatóknak is kínálunk rövid képzést annak érdekében, hogy a vezetők tudjanak a bérelszámolásból és TB-számfejtésből kinyerhető adatokról.

0

FELHASZNÁLÓI GYAKORLATOK, KONZULTÁCIÓK

Bővebb leírásért kattintson ide

A dolgozók és a felhasználók létszámától függően átlagosan 2 vagy 6 nap szükséges a bérelszámolási szoftver alapos megismerésére, de a bérelszámolást már az első napon el tudják végezni a bérszámfejtők. Tapasztalatunk szerint egy gyors bevezetést jobban kedvelnek a bérszámfejtők és inkább a bérelszámolási gyakorlatuk során felmerülő kérdéseikre választ adó konzultációkból kérnek többet.

Szinte minden oktatási nap egy része gyakorlatokat tartalmaz a felhasználó számára. Az oktatással párhuzamosan két oktatási nap között a cég munkatársai önállóan is gyakorolják a szoftver használatát saját valós adataikkal. Felmerülő kérdéseiket a következő oktatási napon tisztázzák. A konzultációk gyorsan leegyszerűsítik az összetettebbnek tűnő munkaügyi esetek bérelszámolását is.

0

ÉLES INDULÁS

Bővebb leírásért kattintson ide

Az éles indulást – amennyiben erre megállapodás jön létre – megelőzi az adatimport támogatás, tehát az adatok idegen rendszerekből a XL BÉR bérelszámolási szoftverbe való beolvasása.

Az éles indulás része a felhasználó éles adatbázisának kialakítása, valamint a számlarend és egyéb törzsadatok kialakítása. Ezt a munkát a XL BÉR tanácsadók támogatják, amennyiben azonban ehhez kézi adatfeldolgozás szükséges, az a felhasználó feladata.

Az éles indulás utolsó fázisa az éles adatokkal való működés első és második napja. Az éles indulást XL BÉR program tanácsadók felügyelik. Az éles indulás nem egy elhúzódó folyamat, hanem annak a napja, amikor egy vagy több modul éles adatokkal megkezdi működését. Az éles indulás támogatás napjainak tervezett számát a bevezetési napló tartalmazza, csakúgy, mint a már megvalósultakat.

Könnyű programváltás

Év közben XL BÉR-re

Gyors és teljes körű átállást segítő funkciók:

Csoportos importálási lehetőségek az előzmények rögzítéséhez (távollétek, jogcímek, bérpótlékok stb.)

Csoportos számfejtési lehetőség az év közbeni indulást megelőző hónapokra

Szükséges adatok korábbi programodból:

dolgozói személyes és jogviszony adatok

előzményadatok a tárgyévi számfejtésekről, távollétekről

távolléti díjhoz előzmény információk

TB ellátásokról előzmény információk

Barátságos és segítőkész szoftvertanácsadóink segítik Önt a bevezetési folyamat teljes időtartama alatt.
Az adatimport támogatás nagyon sok esetben már az oktatás előtt megtörténik, vagy esetleg az oktatással párhuzamosan folyik, s mire az befejeződik, akkora az éles indulás és számfejtés számára már rendelkezésre állnak a régi adatok az új szoftverben.

Tapasztalja meg Ön is
az XL BÉR élményt!

Kérjen Élő Bemutatót!

Online vagy személyesen is bemutatjuk Önnek a szoftvert. Ennek során olyan jövedelmek elszámolásával mutatjuk be, amelyek leginkább jellemzőek a cégére. Megmutatjuk a kimutatásokat és az XL BÉR több extra képességét is.

Kérjen Árajánlatot!

Az XL BÉR és TB elszámolási Humánügyviteli Rendszer ára független attól, hogy Ön hány cég bérszámfejtését végzi. Az XL BÉR létszámtól függő díját gyorsan kalkuláljuk és ajánlatunkban hamarosan megküldjük önnek.


Nincs XL BÉR-e,
de kérdése van?

Írjon nekünk!