& KÉRDÉSEK
VÁLASZOK
Lehetséges a teljes körű átállás XL BÉR-re év közben?

Igen, lehetséges. Csoportos importálási és csoportos bérszámfejtési lehetőségek segítik az előzmények rögzítését. Az előzmény adatok szükségesek hozzá.

Lehetséges online a bevezetési folyamat?

Igen. Az XL BÉR program bemutatása, bevezetése (oktatása) történhet személyesen vagy akár online is. Az Önök igényétől függ.

Otthoni munkavégzés esetén használható a szoftver?

Igen. Az XL BÉR Home Office szolgáltatás keretében felhőbe helyezzük bérszámfejtésüket és munkaügyi nyilvántartásukat, és így Ön és munkatársai otthonról is elérhetik adataikat interneten keresztül. Így vészhelyzetben sem áll meg a bérszámfejtés.

Hogyan néz ki egy jövedelem-kifizetési lap?

Jövedelem-kifizetési lap

Az XL BÉR program rugalmasan kezeli a jövedelemkifizetési lapot. Számos információ minden jövedelemkifizetési lapon szerepel, míg más adatok közül azok melyek személyenként nagyon eltérőek, csak azoknál a személyeknél jelennek meg a jövedelem-kifizetési lapon, akiknek volt ilyen jövedelme az adott hónapban. Ilyen különbség lehet például bérpótlékok amiatt, amikor egy-egy cégben akár 30 bérpótlék jogcím is előfordulhat, míg egy-egy dolgozónál az adott hónapban csak néhány.

Jövedelem-kifizetési lap

Titkosított jövedelem-kifizetési lap

Az XL BÉR és TB elszámolási Humánügyviteli szoftverrendszer képes titkosított jövedelem-kifizetési lapok készítésére is. Ehhez természetesen mátrix nyomtatóra is szükség van, ugyanis a titkosított lapok közül a fedőlapra a program nem nyomtat, míg a második, azaz belső oldalra a papír indigós (vagy vegyi) sajátossága miatt felíródik a kifizetési lap tartalma.


Bőséges információ a jövedelem-kifizetési lapokon

A bérkifizetési lapokon nem csak a szokásos jövedelem, adó és járulék-levonási adatok szerepelnek. Annak érdekében, hogy a munkavállaló tisztában legyen azzal, hogy az ő jövedelme valójában többe kerül a munkáltatónak, mint a bruttó bére, ezért a bérkifizetési lapon a cég terhei is láthatók. Rajta van a béren kívüli juttatás adója, egészségügyi hozzájárulás, szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulás.

Rendelkezik-e OEP engedéllyel az XL TB-elszamolási programmodul?

Gyakori kérdés, hogy rendelkezik-e OEP engedéllyel az XL Bérprogram társadalombiztosítási TB programmodulja. Idézet az OEP engedélyéből:

Miután az Ön által mellékelt, előbbiekben felsorolt nyomtatványok OEP által rendszeresített nyomtatványok adattartalmával megegyezőek, ezért azok számítógépes úton történő előállítását és a kifizetőhelyen történő használatát engedélyezem.

A fentiekben előírtakra figyelemmel az Ön által mellékelt XL Bérprogrammal előállított nyomtatványok közül, az Adatmegállapító lap (KPE 230), az Egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai és baleseti táppénz fizetési jegyzék (KPE 240), a Segélyezési pénztárnapló (KPE 260) és a Kifizetési utalvány (KU 100) nyomtatványok engedélyezhetőek elektronikus úton történő előállításra és vezetésre.

Az XL TB elszámolási szoftver számára kiadott OEP engedély letölthető ügyfeleink számára az alábbi gombra kattintva:

OEP engedély
Ha most vásárolom meg a programot, akkor az előző évek TB adatait is fogom látni?

Igen, az előző évek TB adatait fel lehet tölteni a programban, akár ellátásokról, akár jövedelemadatokról, akár biztosítási jogviszonyokról van szó.

Hogyan kezeli a program a munkaidőkeretes elszámolást?

A program automatikusan kiszámolja a munkaidőkeret ideje alatt teljesítendő munkaidőt, melynek megállapítása a napi munkaidőnek megfelelően történik.

A keret óraszámai automatikusan kiszámoltathatóak attól függően, hogy hány havi munkaidőkeret van beállítva a dolgozókhoz. Dolgozónként eltérő hosszúságú munkaidőkeret is beállítható.

A keret lejáratának hónapjában a munkaidőkereten felül keletkező túlóra kerül elszámolásra automatikusan; valamint egy összefoglaló táblázat is megjelenik, mely tartalmaz minden az adott időszakkal kapcsolatban.

Automatikusan kezeli a letiltásokat?

Igen, a program automatikusan és teljeskörűen tudja kezelni a letiltásokat a behajtási jutalék számításával együtt, így a szoftverünk használata mellett nem szükséges külön nyilvántartást vezetni.

Van lehetőség arra, hogy egyedi jogcímeket hozzak létre?

Igen, a felhasználó úgynevezett mintajogcímek kiválasztásával létre tud hozni egyedi jogcímet, amely olyan módon fog működni, úgy fog adózni, mint a mintajogcím.

Ha egy olyan nyomtatványra lenne szükségem amit nem találok meg a programban ,akkor mi a megoldás?

Nagyon sokféle nyomtatványt tartalmaz a bér programunk, de ha ezek között mégsem lenne megfelelő, akkor az Általános lekérdező menüpontban tetszőlegesen összeállíthatóak nyomtatványok és lekérdezések, amelyek akár Excelben is kinyerhetőek.

Tapasztalja meg
az XL BÉR élményt!

Kérjen Élő Bemutatót!

Online vagy személyesen is bemutatjuk Önnek a szoftvert. Ennek során olyan jövedelmek elszámolásával mutatjuk be, amelyek leginkább jellemzőek a cégére. Megmutatjuk a kimutatásokat és az XL BÉR több extra képességét is.

Kérjen Árajánlatot!

Az XL BÉR és TB elszámolási Humánügyviteli Rendszer ára független attól, hogy Ön hány cég bérszámfejtését végzi. Az XL BÉR létszámtól függő díját gyorsan kalkuláljuk és ajánlatunkban hamarosan megküldjük önnek.


Nincs XL BÉR-e,
de kérdése van?

Írjon nekünk!

Kézen fogjuk Önt a tudás nagyságával