Ha egy cég nem rendelkezik XL IDŐ online szoftverrel,

akkor vagy papíron tartja még nyilván a jelenléti íveket, vagy excel táblában vagy valamilyen elavult munkaidő nyilvántartó programmal, amelyek talán megfelelnek a munkaügyi ellenőrzések alkalmával, de nem elégségesek ahhoz, hogy a dolgozók úgy érezzék, hogy a cég korszerűen gondoskodik róluk a munkaidejükkel, szabadságaikkal, és a velük való kommunikációval kapcsolatban. Ráadásul XL IDŐ nélkül a havi munkaidő adatokat bérszámfejtés előtt vagy kézi adatfeldolgozással viszik be a bérprogramba, vagy szerencsésebb esetben, ha van valamilyen fájlban tárolt nyilvántartásuk, ami kompatibilis az XL BÉR-rel, akkor azt az adatállományt importálhatják a szoftverrel.

Mit eredményez, ha az XL BÉR rendszer mellett még XL IDŐ is erősíti a humán erőforrás kezelését a cégben?

Egy bérprogram feladata helyet biztosítani a bérek kiszámításához szükséges alapvető adatoknak, és ezek alapján kiszámítani a dolgozók nettó bérét, a levonásaikat és a cégterheket. A bérprogramból kinyerhetők bérlapok és más, a dolgozók bérével kapcsolatos kimutatások, valamint összesítő kimutatások, bevallások hatóságok felé. Az XL BÉR elkészíti a kilépő dolgozók nyomtatványait is, általános lekérdező moduljával pedig a felhasználó saját kimutatásokat is szerkeszthet.

Ha a cég megfelelő XL IDŐ rendszert használ a munkaidő nyilvántartására,

akkor a dolgozók maguk is kezelhetik munkaidő adataikat az interneten keresztül, a dolgozó akár már az orvosi rendelőben jelezheti, hogy betegszabadságon lesz, a HR-es pedig elkészítheti a dolgozók munkaidő beosztását úgy, hogy még a munkaidőkeret szabályainak is megfelelhet. A munkavállalók szabadságot kérhetnek anélkül, hogy bemennének a cég munkaügyi osztályára. Mindez azonban csak rövid ízelítő mindabból az előnyből, amit az XL IDŐ használata eredményez. A következő felsorolás többet érzékeltet.

Ezt adja az XL IDŐ és XL BÉR harmóniája

  • Mivel a két rendszer online adatcserében van egymással, így az XL IDŐ dolgozói törzsadatokat, távolléteket és pótlékokat is átad bérszámfejtéshez.

  • Az XL IDŐ számolja a Munka Törvénykönyve szerinti pótlékokat és a túlórát is. Ha például műszakpótlékot érzékel, akkor már nem számol éjszakai pótlékot, még akkor sem, ha annak a feltételei fennállnak, mert a program tudja, hogy ezek közül csak az egyik adható.

  • Az XL IDŐ-ben nem csak a HR-es munkatárs, hanem bármely munkavállaló is szerkesztheti a saját nyilvántartását online. Kezelheti a távolléteit, amivel a munkaügyi részleg sok ideje megtakarítható.

  • A részlegvezetők hamarabb értesülhetnek arról, ha a dolgozó betegszabadságon lesz, így gyorsan reagálhatnak a helyzetre helyettesítés megszervezésével.

szoftvermodulok
  • Szervezeti egységeknél kiválasztható a csoportvezető, aki az alá tartozó dolgozó beosztását, nyilvántartását és távolléteit kezelheti. A csoportvezető és a HR-es munkatárs csoportosan szerkesztheti a dolgozók nyilvántartását. Ezeket így nem szükséges kézi adatfelvitellel bevinni a bérprogramba.

  • Sablonok is készíthetőek az XL Időben, melyeket hozzá lehet rendelni egyszerre akár több dolgozóhoz is, tehát nem kell őket egyenként kezelni.

  • A hiányzó nyilvántartásról lekérdezés készíthető, ami segíti a munkaügyi vezetőt és a bérszámfejtőt.

  • Az XL IDŐ nyilvántartja a munkaidőkeretet és a programban látható, hogy még mennyi időre osztható be a dolgozó.

  • Egy jól átlátható összesítő táblázaton könnyen ellenőrizhetjük az adatokat a munkaidő-nyilvántartásban.

Aknázza ki Ön is az XL BÉR és az XL IDŐ
kombinációjában rejlő lehetőségeket!

Kérjen DÍJMENTES
élő Programbemutatót!

Online vagy személyesen is bemutatjuk Önnek a szoftvert. Ennek során olyan jövedelmek elszámolásával mutatjuk be, amelyek leginkább jellemzőek a cégére. Megmutatjuk a kimutatásokat és az XL BÉR több extra képességét is.