XL-Levél: körlevél

Munkaszerződések, béremelési értesítők, nyilatkozatok

keret_korlevel2

Az XL-Levéllel a bérprogramból, munkaügyi modulból a felhasználó szabadon állíthat össze körlevél adatforrást. A Word szövegszerkesztő rendelkezik olyan körlevél funkcióval, mely segítségével tetszőleges nyomtatványok kialakíthatók és paraméterezhetők úgy, hogy egy külső excel fájl tartalmazza a körlevél dokumentum változó adatait – például a dolgozók nevét.

Így kialakíthatók munkaszerződések, béremelési értesítők, nyilatkozatok és egyéb dokumentumok úgy, hogy nem kell minden dolgozónak külön-külön felrögzíteni a szükséges személyi, illetve jogviszony adatait az érintett nyomtatványokon, hanem a Word a benne található körlevél varázsló segítségével beilleszti az előre megírt dokumentumba az XL-Bér bérprogram adataiból az XL-Levéllel előállított körlevél adatforrásból. Így a felhasználónak csak az alapdokumentumot kell kialakítania.

Körlevél adatforrás és Word, Excel

Az XL-Levél használata igen egyszerű. Első lépésként ki kell választani azon dolgozókat, akiknek az adatait szerepeltetni szeretnénk az adatforrásban. (A dolgozók kijelölése előtt különböző szűrési feltételek beállítására is van lehetőség.)

Ezután ki kell választani az úgynevezett körlevél adatmezőket, amelyeket be szeretnénk emelni az előre megírt Word dokumentumba. Ezt követően már csak meg kell adni a fájl nevét, hogy milyen néven mentse el a program az adatforrást. Az adatforrás létrehozása funkció használatával a körlevél adatforrás fájl kétféle formátumban készül el (XLS és DBF). Miután elkészült, akármilyen nagy dolgozói létszám számára kinyomtatható Excel-ben.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
design by Honlapdiszkont