Mire figyeljünk egyszerűsített foglalkoztatásnál és mikor érdemes alkalmaznunk?

Előfordulhatnak olyan munkafolyamatok a cégünk életében, mikor csak egy-egy napra van szükségünk például egy szakértő segítő munkájára, vagy egy céges eseményen kisegítő munkavállalóra. Pont az ilyen esetekre is lett kitalálva és lehet segítségünkre az egyszerűsített foglalkoztatás lehetősége, mely amellett, hogy támogatja az eseti munkavállalást és így alkalmazást, kedvező bérterhekkel is rendelkezik.

Azonban ennek a foglalkoztatásnak is megvannak a szabályai, melyeket fontos ismernünk.

Bejelentés

Az egyszerűsített foglalkoztatást a megelőző napon kell bejelentenünk, vagy aznap a munka megkezdését megelőzően. Jó, ha tudjuk, hogy a bejelentett foglalkoztatás visszavonására a bejelentéstől számított 2 órán belül van lehetőségünk.

Mindenképpen figyeljünk arra, hogy egybefüggően legfeljebb öt napra tudjuk az ilyen esetekben a munkavállalókat bejelenteni. Fontos tudnunk azt is, hogy egy hónapban legfeljebb tizenöt napra, és egy évben legfeljebb 90 napra lehet bejelentenünk ugyanazt a munkavállalót egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Figyeljünk hát rá, hogy ezeken a korlátokon nem szabad túlmennünk, ha egyszerűsített foglalkoztatásban gondolkodunk.

Nézzük meg, hogy miként is jelenthetjük be az egyszerűsített foglalkoztatottainkat! A napi bejelentéseket

elektronikusan az Ügyfélkapun keresztül,

telefonon az országosan hívható ügyfélszolgálaton keresztül,

vagy okostelefonról, tabletről az Egyszerűsített foglalkoztatás nevű alkalmazáson keresztül tudjuk megtenni.

Az egyszerűsített foglalkoztatás közterhe és minimálbére

Alkalmi munkavállaló foglalkoztatása esetén nekünk közteher viselési kötelezettségünk keletkezik, ami napi 1.000 Ft. Ezt az egyszerűsített foglalkoztatást követő hónap 12-ig kell a NAV felé bevallanunk és megfizetnünk.

Itt is igaz, hogy az egyszerűsített foglalkoztatású munkavállalónknak a minimálbér vagy a garantált bérminimum szerint kell fizetést adnunk. Ez az összeg minimálbér esetén 819 Ft/óra, garantált bérminimum figyelembe vételekor pedig 1.095 Ft/óra.

Munkaidő és munkaidő-beosztás

Alapesetben napi 8 órában foglalkoztathatjuk az alkalmi munkavállalóinkat, de maximum 12 órára növelhetjük ennek az időtartamát. Ilyenkor a 8 órán felüli részre túlóra pótlékot (50%) kell fizetnünk, ahogy megszokhattuk az általános munkaviszonynál is.

Természetesen az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalóinkra is vonatkozik, hogy éjszakai pótlékot (15%) kell fizetnünk a 22-06 óra közötti munkaidőre, ha a munkavégzés ideje meghaladja az 1 órát ebben az intervallumban.

Boltokban például, ahol nem köthető vasárnaphoz a tevékenység vagy a munkakör, akkor vasárnapi pótlékot (50%) is kell fizetnünk az alkalmi munkavállalónknak.

Ahol vasárnaphoz nem köthető a tevékenység vagy a munkakör, ott a munkavállalónak a túlóra és a vasárnapi pótlékot is ki kell fizetnünk. Például, ha étteremben dolgozik az alkalmi munkavállalónk, akkor a fizetett munkanapi órákra 100% pótlék jár neki.

Önnek mi okozza a nehézséget a bérszámfejtésben?

XL IDŐ - Online munkaidő-nyilvántartó szoftver

De mit tehetünk, abban az esetben, ha tudjuk, hogy öt munkanapra szeretnénk csak felvenni valakit, viszont naponta eltérő munkaórákkal?

Természetesen erre is van lehetőségünk az egyszerűsített foglalkoztatás keretében akár túlóra nélkül is, egyenlőtlen beosztással.

Ebben az esetben naponta vezetnie kell az alkalmi munkavállalónknak, hogy hány órát dolgozott. Amennyiben a ledolgozott munkaórák nem haladják meg az öt napra bejelentett 40 órás hetet, akkor nem kell túlóra pótlékot fizetnünk számára.

A precíz és teljeskörű nyilvántartásunkat segíti, ha olyan bérszámfejtési szoftverrel dolgozunk, mely segítségével az alkalmi munkavállalónk számára részletes jövedelem kifizetési lapot tudunk adni, ami tartalmazza a ledolgozott munkanapokon, valamint a béren kívül azt is, hogy melyik nap épp mennyi órát dolgozott le.

Egy korszerű bérprogramban lehetőség van arra is, hogy akár naponta rögzítsük a ledolgozott munkaórákat és óradíjat ha szeretnénk és természetesen ezen részletes adatokat szintén tükrözni tudja a munkavállalónk számára elkészítendő jövedelemkifizetési lapunk is.

Ennek a kezelését támogatja az XL BÉR azon funkciója, ahol lehetőségünk van a munkaidő adatok részletes felvitelére egyszerűsített foglalkoztatás esetén is.


Legyen szó akár egyszerűbb egyszerűsített foglalkoztatási elszámolásról vagy összetettebbről, az XL BÉR – Bér és TB elszámolási humánügyviteli rendszer teljeskörű megoldást nyújt nem csak az elszámoláshoz, de az áttekinthető nyilvántartáshoz is.

Kérjen díjmentes távbemutatót!


kézen fogjuk önt a tudás nagyságával